nieuws

Bankier verliest z’n extraatjes

Instroom

Bankier verliest z’n extraatjes

Bankpersoneel moet wellicht afscheid nemen van kortingen op hypotheek en verzekeringen.

Werknemers van banken en verzekeraars krijgen in de toekomst wellicht geen korting meer van hun werkgever op hun hypotheek en verzekeringen. Diverse financiële instellingen zetten de regeling voor nieuwe hypotheken stop of overwegen dit, zo blijkt uit een rondgang van het Financieele Dagblad langs Nederlandse banken en verzekeraars.

TIP: Lees hoe u een collectieve arbeidsvoorwaardenregeling wijzigt op PW De Gids Vakbase.

Dijsselbloem ‘pakt’ bankpersoneel

Ondertussen studeert het ministerie van Financiën op een manier om de fiscale behandeling van de hypotheekkorting voor bestaande gevallen aan te passen. Hoe die versobering er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk.

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft zijn pijlen al een tijdje gericht op het bankpersoneel. Hij zet zich in om de beloningen te versoberen, zoals hij eerder al deed met de bonus, het pensioen en de cao. Dijsselbloem staat onder druk van de Tweede Kamer om ook de hypotheek en de verzekeringen aan te pakken.

Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden

Personeel van banken en verzekeraars krijgt een korting op het rentepercentage van hun hypotheek die kan oplopen tot 30 procent. Uit onderzoek van het FD blijkt dat ruim 60.000 werknemers hier gebruik van maken. Rabobank gaat met 21.300 aan kop. De regeling kost banken en verzekeraars samen elk jaar rond 115 miljoen euro.

Sommige instellingen geven desgevraagd aan bij het Financieele Dagblad dat zij vinden dat de regeling niet meer past bij maatschappelijk gewenst werkgeverschap. (MediaWatch)

 

 

Reageer op dit artikel