nieuws

Onbegrensd tarief voor ‘goededoelen-interimmer’

Instroom

Onbegrensd tarief voor ‘goededoelen-interimmer’

Interimmers voor goede doelen kunnen onbegrensd factureren: een tariefnorm is er niet.

Voor directeuren van goede doelen zijn er in de branche weliswaar normen aan de beloningen gesteld. Voor interimmers zijn die beloningen er niet. Daardoor kon een tijdelijke directeur van Make a Wish een maandsalaris opstrijken van ruim 13.000 euro, zo schrijft de Volkskrant.

Lees ook: de 5 meest gemaakte fouten bij het inhuren van een interimmer

Uit het jaarverslag van het goede doel dat wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan, blijkt dat de interim-directeur voor vier maanden werk 54.500 euro mee mocht nemen, terwijl de organisatie minder inkomsten had uit acties en sponsoring. Volgens Make a Wish is het bedrag (bruto beloning plus onkosten) echter een gangbaar tarief voor een tijdelijke directeur. De interimmer zou nog een korting hebben gegeven van 30 procent. Volgens de organisatie is de beloning ‘zorgvuldig vergeleken met andere beloningen in de sector’, zegt een woordvoerder.

De toezichthouder op goede doelen, CBF, zegt dat er geen voorwaarden zijn voor de hoogte van de beloningen voor interimmers. Het bedrag moet alleen in de jaarrekening worden vermeld, en dat heeft Make a Wish – ondanks dat zij geen CBF-keurmerk hebben – gedaan. (MediaWatch)

 

 

Reageer op dit artikel