nieuws

Ook metalekro krijgt banenplan

Instroom

Ook metalekro krijgt banenplan

Ook de metalelektro krijgt een budget om werkloosheid tegen te gaan: 13 miljoen euro.

Het bedrag wordt vrijgemaakt om extra leerwerkplekkken vrij te maken voor jongeren en om werknemers naar ander werk te begeleiden. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt de helft van het bedrag, werkgevers in de bedrijfstak nemen de andere helft voor hun rekening. Eerder stelde Asscher al miljoenen beschikbaar voor banenplannen voor de bouw, de automobielsector, het transport, de uitzendbranche, de kinderopvang, de zorg, de uitgeefsector de schilders.

Ongeveer 159.000 werknemers hebben een baan in een van de 1050 bedrijven in de Metalektro. De maatregelen uit het sectorplan leveren onder andere een bijdrage aan het fit, gemotiveerd en inzetbaar blijven van werknemers gedurende hun hele loopbaan en aan het inlopen van het (toekomstige) tekort aan vakmensen.

Een greep uit de afspraken:

  • Het realiseren van 400 extra leerwerkplekken op mbo en hbo-niveau;
  • Begeleiden en opleiden van 100 technici, die recent uitgestroomd of met ontslag bedreigd zijn, naar een baan in de sector;
  • Begeleiden en opleiden van 200 werknemers, die het bedrijf moeten verlaten, naar nieuw werk in de sector of daarbuiten;
  • Bijscholing van 1.400 deelnemers gericht op duurzame en bredere inzetbaarheid (>PW De Gids Vakbase) in de sector.

 

 

Reageer op dit artikel