nieuws

Personeel verroert zich (nog) niet

Instroom

Personeel verroert zich (nog) niet

De arbeidsmarkt trekt aan, maar 65 procent van de werknemers blijft voorlopig zitten waar hij zit.

U hoeft voorlopig nog maar weinig ontslagbrieven af te handelen: 65 procent van de werkende Nederlanders is voorlopig niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Zolang er geen noodzaak is, verroeren zij zich niet. Dat bericht de Randstand Werkmonitor, uitgevoerd onder 810 werkenden, die dinsdag werd gepubliceerd.

TIP: Lees meer over hoe u de mobiliteit van werknemers bevordert op PW De Gids Vakbase.

De uitkomsten laten zien dat veel mensen toch wachten op nog betere tijden: ze zijn blij nog werk te hebben en gaan nieuwe avonturen op de arbeidsmarkt voorlopig uit de weg. 36 procent zegt het niet te zien zitten om nu te gaan solliciteren omdat de tijden nog te onzeker zijn.

Een ruime meerderheid (65 procent) denkt zelfs pas aan solliciteren als de nood aan de man is. Een vergelijkbaar percentage (59 procent) zou eerder van baan veranderen als ze worden benaderd; dit geldt nog sterker bij hoogopgeleiden en werkenden met een vast contract (68 procent).

Algemeen directeur Randstad Nederland Reiant Mulder: ‘Deze passieve houding is een belangrijk signaal voor werkgevers die – al dan niet moeilijk invulbare – vacatures hebben. Voor het werven van de juiste mensen zullen werkgevers echt wat te bieden moeten hebben om talent binnen te halen.’

Lees ook: HR-manager moet actievere rol spelen in mobiliteit

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel