nieuws

Webvacature vaak incompleet

Instroom

In bijna de helft van de online vacatures verzuimt HR essentiële informatie over het bedrijf te vermelden.

Webvacature vaak incompleet

In online vacatures ontbreekt nog vaak voor de sollicitant belangrijke informatie als arbeidsvoorwaarden of het verloop van de sollicitatieprocedure. Zo blijkt uit onderzoek onder 400 ‘werken bij’-websites van Digitaal-Werven, dienstverlener op het gebied van werkgeverswebsites.

Van de onderzochte websites blijkt 30 procent geen feitelijke informatie te bevatten als het aantal medewerkers, de omzet van het bedrijf of het aantal vestigingen. Informatie over de arbeidsvoorwaarden is spoorloos te vinden bij 43 procent, en ruim de helft, 56 procent vertelt op de recruitmentsite zelfs helemaal niets over de sollicitatieprocedure. HR zou hier effectief op in moeten spelen, aangezien nagenoeg alle werkzoekenden (91 procent) gebruik maken van online vacaturemedia. Zo blijkt uit eerder onderzoek.

Uit de analyse blijkt verder dat het gebruik van testimonials op recruitmentsites nog niet zo is ingeburgerd als je misschien zou denken. Werknemers aan het woord laten wordt meestal gezien als een goede manier om de sfeer over te brengen. Toch bevat 42 procent van de sites géén testimonial. De sites die wel werknemers aan het woord laten, kiezen doorgaans voor tekst met een foto, video wordt nog maar weinig gebruikt, zo blijkt. (Bron: Werf-&)

 

 

Reageer op dit artikel