nieuws

WO-afstudeerders in overvloed

Instroom

WO-afstudeerders in overvloed

Afgestudeerde economen, juristen en bedrijfskundigen komen amper aan de bak.

De arbeidsmarkt mag dan aantrekken, u heeft voorlopig nog een vijver vol aan afgestudeerde WO’ers uit de richtingen economie, rechten of bedrijfskunde. Deze jongeren zullen voorlopig maar moeilijk een baan vinden. Dat bericht de Keuzegids Universiteiten 2015 van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in Maastricht.

Lees ook: Zo wordt u onweerstaanbaar voor jongeren: 3 tips

Het grootste overschot aan studenten ontstaat momenteel bij economie, rechten en bedrijfskunde. De vooruitzichten voor studenten die letteren, sociale wetenschappen, natuurwetenschap of bouwkunde doen, zijn wat minder ongunstig maar nog steeds niet goed.

Qua kwaliteit doen vooral de kleinschalige en intensieve opleidingen het goed in de gids. Maar ook sommige grootschaliger opleidingen weten topkwaliteit te leveren. De laatste jaren steeg de waardering voor de exacte studies, terwijl de Engelstalige ‘university colleges’ in score afnamen.

De Keuzegids Universiteiten geeft jaarlijks een beeld van de universitaire opleidingen in Nederland, waarbij het aanstaande studenten een overzicht geeft van de toelatingseisen en de kwaliteit van de studie, maar ook van de toekomstige perspectieven op een baan tot – in dit geval – 2018 en het verwachte startsalaris. (ANP)

TIP: De premiekorting voor jonge werknemers maakt het in het kader van jeugdwerkloosheid aantrekkelijk om jongeren tot 27 jaar in dienst te nemen. Lees meer op PW De Gids Vakbase.

 

 

 

Reageer op dit artikel