nieuws

Uitzendbranche groeit als kool

Instroom

Uitzendbranche groeit als kool

Uitzendkrachten hebben het de afgelopen vier jaar nog niet zo druk gehad als nu. In het derde kwartaal dit jaar kwam er nog eens 2,5 procent meer werk bij, vergeleken met een kwartaal eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek eind november.

Het aantal uitzenduren in langlopende contracten, bijvoorbeeld via detachering of payrolling, is opnieuw fors gestegen. Dat is volgens het statistiekbureau in lijn met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Werkgevers willen personeel waar zij gemakkelijker weer van af kunnen in plaats van mensen met vaste aanstellingen.

Ook meer kortlopend

Voor het eerst dit jaar is ook het aantal uitzenduren in kortlopende contracten toegenomen. Dat kan worden gezien als een signaal dat de werkgelegenheid in het algemeen gaat aantrekken. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op de rest van de arbeidsmarkt, aldus het CBS.

Uitzendbranche vaart er wel bij

Met het aantal uitzenduren is ook de omzet in de uitzendbranche flink toegenomen. De groei in het derde kwartaal was de sterkste in twee jaar tijd. Het was het zesde kwartaal op rij waarin de opbrengsten van uitzendbureaus toenamen, daarvoor was zeven kwartalen achter elkaar sprake van een krimp.

Reageer op dit artikel