nieuws

Actie voor cao rijksambtenaren

Instroom

Actie voor cao rijksambtenaren

Rijksambtenaren zitten al ruim 1400 dagen zonder cao. Reden voor actie, menen de vakbonden.

De vakbonden blazen daarom vandaag de campagne voor een nieuwe cao voor rijksambtenaren nieuw leven in. Kaderleden staan vanmorgen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op de stoep om hun collega-ambtenaren te informeren over de huidige situatie. Op die manier hopen zij zoveel mogelijk werknemers in rijksdienst te mobiliseren om samen met de bonden in actie te komen.

Vakbonden somber

De bonden zien het door de opstelling van de werkgever echter somber in; ze verwachten dat er voorlopig geen verandering zal komen in de situatie. Abvakabo FNV, AC Rijksvakbonden, CNV Publieke Zaak en CMHF houden er dan ook rekening mee dat de campagne nog lang gaat duren. Piet Hein Donner, destijds minister van Binnenlandse Zaken, kondigde vier jaar geleden aan voor de nullijn te gaan en de lonen van rijksambtenaren twee jaar op rij te willen bevriezen. Hij waarschuwde toen ook dat bij loonstijgingen meer gesneden moet worden in het aantal ambtenaren om de beoogde besparing van 1,8 miljard euro te halen. Onder de cao voor rijksambtenaren vallen ongeveer 120.000 mensen.

Reageer op dit artikel