nieuws

Eerste Kamer stemt over topinkomens

Instroom

Eerste Kamer stemt over topinkomens

Geen kerstreces voor de Eerste Kamer: vanavond staat de normering van de topinkomens in de (semi-)publieke sector op de agenda.

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil de bovengrens per 1 januari vastleggen op 100 procent van een ministerssalaris (178.000 euro). Nu ligt die grens op 130 procent. Aanvankelijk zou de behandeling door de Eerste Kamer worden uitgesteld, omdat de Eerste Kamer het te druk had. De maatregel kon dan niet per 1 januari ingaan. Dat vindt een meerderheid van de senaat bij nader inzien onjuist.

Topinkomens eerder verlaagd

PVV, Groep Bontes/Van Klaveren, ChristenUnie, VVD, eenmansfractie Van Vliet, 50PLUS/Baay-Timmerman, 50PLUS/Klein, GroenLinks, PvdA, PvdD en de SP stemden in de Tweede Kamer voor. D66 werd aanvankelijk bij de voorstemmers geteld, maar dat was per abuis. De partij vindt het idee wel goed, maar stelt dat de wet te snel volgt op de eerdere verlaging van de topinkomens en dat de voors en tegens daarvan nog niet in kaart zijn gebracht. CDA en SGP dachten daar ook zo over. (ANP)

 

 

Reageer op dit artikel