nieuws

Werkgelegenheid in de lift

Instroom

Werkgelegenheid in de lift

De werkgelegenheid in de eurozone is in het derde kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gestegen. Vooral de Grieken kunnen vaker aan de slag: de werkgelegenheid nam daar toe met 1,7 procent.

Het statistiekbureau Eurostat vergeleek de cijfers met die van het tweede kwartaal van dit jaar. In het afgelopen kwartaal hadden 148,2 miljoen mensen in de eurozone een betaalde baan. Voor de gehele Europese Unie was in het derde kwartaal sprake van een stijging van de werkgelegenheid met 0,3 procent.

Werkgelegenheid Nederland

Van de landen binnen de eurozone toonde Griekenland (plus 1,7 procent) de sterkste verbetering. Litouwen (plus 1,5 procent) en Portugal (plus 1,4 procent) completeerden de top drie. In Letland, Malta, Finland en Estland nam de werkgelegenheid juist af. Voor Nederland meldde Eurostat een groei met 0,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal. (ANP)

Vorig jaar zakte de werkgelegenheid in ons land totaal 1,4 procent. Dat was de sterkste krimp in de eurozone, op Griekenland, Italië en Cyprus na.

Reageer op dit artikel