nieuws

Meer werk voor uitzendkrachten

Instroom

Meer werk voor uitzendkrachten

In de technische sector steeg de vraag naar flexibel personeel het sterkst in de laatste weken van vorig jaar. Het aantal uitzenduren in deze branche nam toe met 31 procent.

In de industrie en bij administratieve bedrijven kon 8 procent meer uitzendkrachten aan de slag dan in dezelfde periode (week 49 t/m 52) een jaar eerder. Het aantal door alle uitzendkrachten gewerkte uren nam met 11 procent toe. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU vandaag heeft gepubliceerd.

In heel 2014 groeide de werkgelegenheid voor uitzendpersoneel met 7 procent. De uitzendmarkt toont sinds het najaar van 2013 tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.

De groei trok vanaf begin mei vorig jaar flink aan ten opzichte van de eerste vier maanden van 2014. Sinds die periode neemt het aantal uitzenduren maandelijks met 6 à 10 procent toe.

De omzet van uitzendbedrijven steeg in 2014 ook met 7 procent en was in de laatste vier weken van het jaar eveneens 11 procent hoger dan een jaar eerder.

Lees ook: 2014 prima jaar voor uitzenders
Lees ook: HR wil flexibele schil van 30 procent

Reageer op dit artikel