nieuws

Opnieuw acties bij Brink’s

Instroom

Opnieuw acties bij Brink’s

De ingelaste adempauze in acties heeft volgens de bonden niets opgeleverd. Vanaf donderdag wordt er bij geldtransporteur Brink’s opnieuw actie gevoerd voor een beter sociaal plan.

Brink’s wil in de loop van dit jaar 650 van de circa duizend werknemers ontslaan. Voor hen is er geen werk meer omdat Rabobank vertrekt als klant. De vakbonden willen dat Brink’s met een beter sociaal plan over de brug komt en zich inspant om zo veel mogelijk werknemers bij branchegenoten onder te brengen. Een oplossing is volgens de bonden echter nog altijd niet in zicht, reden waarom de acties worden hervat.

Brink’s stapte eerder naar de rechter om de acties te laten verbieden. De rechter besliste in het voordeel van de bonden. Zij besloten vervolgens na de voor hen gunstige uitspraak de acties te onderbreken.

Reageer op dit artikel