nieuws

Loonoffer V&D in fasen

Instroom

Loonoffer V&D in fasen

V&D wil de eerder aangekondigde loonmaatregel verzachten. Voor vakbond CNV is dat geen reden om af te zien van de gang naar de rechter.

De salarisvermindering van 5,8 procent gebeurt in twee stappen: per 1 februari 2015 met 3 procent en vanaf februari 2016 met 2,8 procent. “Verder zullen we de maatregel rond de seniorenuren aanmerkelijk verzachten. Verdere invulling hiervan wordt op dit moment bekeken”, aldus een woordvoerster.

Met de loonmaatregelen wil het warenhuis zijn kosten verlagen. Voor vakbond CNV is een en ander geen reden af te zien van een eerder op de dag aangekondigde kort geding tegen V&D om de salarisverlaging. “Het blijft een eenzijdig opgelegd loonoffer van 5,8 procent, ook al gebeurt dat in twee stappen”, aldus CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer. Hij wijst ook op de mogelijke precedentwerking. “Als wij hiermee akkoord zouden gaan, staat straks de hele retail bij ons op de stoep.”

Bovendien geeft V&D geen enkele garantie op behoud van werkgelegenheid. “Dat betekent dat als het toch misgaat met V&D de mensen op straat komen te staan met een lagere uitkering.”

Een datum voor het kort geding is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel