nieuws

PostNL schrapt 700 banen

Instroom

PostNL schrapt 700 banen

PostNL wil brieven in het landelijk gebied per scooter en fiets gaan bezorgen. Daardoor vervallen er veel banen.

PostNL snijdt op verschillende afdelingen zeker 700 banen. Dat schrijft het AD vandaag op basis van een interne presentatie.De reorganisatie, die tientallen miljoenen euro’s moet opleveren, zorgt voor veel onrust onder het personeel.

”We hebben op 25 februari 2013 aangekondigd welke maatregelen we zouden treffen in een reorganisatie. Dit is een uitwerking van destijds”, aldus een woordvoerster.

Autobedrijf

Volgens de krant wordt het autobedrijf van PostNL het zwaarst getroffen. Hier verdwijnen circa 550 banen. Brieven in het landelijke gebied worden voortaan niet langer met de auto, maar per scooter en fiets bezorgd. Bij marketing en sales worden 150 banen geschrapt.

Vakbonden zeggen bestookt te worden met mails en telefoontjes van medewerkers. Later op de dag is er een bijeenkomst voor werknemersvertegenwoordigers van het getroffen autobedrijf. Dat er een reorganisatie aan zat te komen, was al eerder bekendgemaakt, maar dit was niet uitgesplitst naar afdeling. Onduidelijk is binnen welke termijn de banen worden geschrapt.

Reageer op dit artikel