nieuws

V&D blijft (voorlopig) van salarissen af

Instroom

V&D blijft (voorlopig) van salarissen af

V&D betaalt gewoon de lonen uit van het personeel, ook van niet-vakbondsleden.

Het warenhuis liet dinsdag in een persverklaring weten ‘op dit moment’ geen onderscheid te maken in salarisuitbetaling van werknemers die wel en werknemers die geen lid zijn van de vakbond, zo schrijft het Financieele Dagblad.

Het bedrijf hield maandag nog, kort na de rechterlijke uitspraak dat de winkel de lonen van de vakbondsleden niet eenzijdig mocht verlagen, de optie open om wél de lonen te verlagen van werknemers die zich niet hadden aangesloten bij de vakbond.

Dinsdagmiddag zei de organisatie ondertussen die mogelijkheid niet meer te onderzoeken. Wel wil de winkelketen in hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak. Ook wil het in gesprek met de vakbonden op toch tot een oplossing te komen. De vakbonden hebben intussen aangegeven open te staan voor gesprekken.

V&D zegt nu te kijken om het geldtekort via andere manieren op te lossen. De uitspraak dat zowel de lonen van vakbonds- als vakbondsleden onaangeroerd blijven voelt gek aan, omdat het warenhuis tot nu toe volhield dat het verlagen van de salarissen de enige manier was om faillissement af te wenden.

 

Reageer op dit artikel