nieuws

Cao metaalsector in het slop

Instroom

Cao metaalsector in het slop

Circa 300.000 werknemers in de metaalsector zitten voorlopig zonder cao. De cao-onderhandelingen zijn na vijf onderhandelingsrondes afgebroken.

De FNV heeft een eindbod van de werkgevers naast zich neer gelegd. De onderhandelaars van FNV zetten in op een looneis van 3 procent in een jaar. De werkgevers willen volgens vakbondsbestuurder Jacqie van Stigt echter niet verder gaan dan twee kleinere loonsverhogingen verspreid over twee jaar, één in oktober dit jaar en één een jaar later. Ook zijn werkgevers niet bereid tot een serieuze verhoging van de lage jeugdlonen, aldus Van Stigt.

Cao voor kleinere metaalbedrijven

De afspraken hadden eigenlijk al op 1 maart in moeten gaan. De bond gaat zich nu met de eigen achterban beraden op vervolgstappen. Mogelijk volgen er binnenkort acties. Het gaat om de kleinere metaalbedrijven in Nederland. De grotere ondernemingen in de branche hebben een eigen cao. (ANP)

 

Reageer op dit artikel