nieuws

Naar één gezamenlijke arbeidsmarkt

Instroom

Hoe breng je vraag en aanbod bij elkaar in een markt waar functies verdwijnen en nieuwe ontstaan? De regio West-Brabant heeft het antwoord: (overheids)organisaties uit bijna 20 gemeenten werken samen in het Mobiliteitscentrum. Een webportal fungeert als centraal loket. Medewerkers die met hun loopbaan aan de slag moeten of willen, kunnen op de webportal terecht […]

Hoe breng je vraag en aanbod bij elkaar in een markt waar functies verdwijnen en nieuwe ontstaan? De regio West-Brabant heeft het antwoord: (overheids)organisaties uit bijna 20 gemeenten werken samen in het Mobiliteitscentrum. Een webportal fungeert als centraal loket.

Medewerkers die met hun loopbaan aan de slag moeten of willen, kunnen op de webportal terecht voor informatie. Ze vinden er vacatures en kunnen kennismaken met verschillende adviseurs. Ook biedt de website inspiratie voor opleidingen en trainingen.

Slagkracht vergroten

De vaak intensieve samenwerking op onder meer HR-gebied moet de slagkracht van organisaties vergroten. Dit met het uiteindelijke doel het ontstaan van één gezamenlijke arbeidsmarkt, waarmee voldaan kan worden aan de soms grillige vraag vanuit organisaties én aan de wensen van de medewerkers.
Door ook samen te werken met externe partners is inmiddels een hecht en flexibel netwerk ontstaan dat de 11.000 medewerkers van de deelnemende organisaties veel te bieden heeft: mogelijkheden in een ambitieuze en dynamische regio, maar ook marktconforme arbeidsvoorwaarden, volwassen arbeidsverhoudingen en groeikansen.

Inzet op talenten

Inzet van mensen op talenten, zowel binnen als buiten de organisaties, speelt een belangrijke rol binnen het Mobiliteitscentrum. Maar ook het minimaliseren van risico’s en werken tegen zo laag mogelijke kosten.
Het Mobiliteitscentrum in West-Brabant is bewezen succesvol. Inmiddels hebben de deelnemende organisaties een GO gegeven voor de komende vijf jaar. Meer weten? Lees het kennisdocument over dit onderwerp.[gravityform id=”3″ title=”true” description=”false”]

Reageer op dit artikel