nieuws

VS azen op Eindhovens techtalent

Instroom

VS azen op Eindhovens techtalent

Chipmachinefabrikant KLA-Tencor gaat actief personeel werven in Nederland. Doelwit: regio Eindhoven.

De Amerikaanse organisatie is van plan meer dan 40 technici te rekruteren voor banen in hun bedrijf in Californië. Daarvoor tekende het deze week een contact met het Utrechtse recruitmentbureau QSXL, dat zich specifiek richt op technisch en wiskundig talent.

TIP: Lees wanneer het loont om de werving uit te besteden op PW De Gids Vakbase. 

QSXL zal zich focussen op de Nederlandse arbeidsmarkt waar veel ervaren techneuten uit deze sector werkzaam zijn. Regio Eindhoven lijkt hiervoor een logische stap, met een technische universiteit en aanwezige bedrijven als NXP, Philips en ASML, dat zelf personeel aan zich probeert te binden door masteropleidingen te verstrekken aan afgestudeerde technici.

Kroeze: ‘Nu is het zo dat technici soms best moeilijk zijn te bewegen. Maar met goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om in de VS te gaan werken, denken wij dat het zeker moet lukken om 40 technici los te weken bij Nederlandse bedrijven.’

Volgens Paul Kroeze, algemeen directeur van QSXL kampt KLA-Tencor met een fors tekort aan gespecialiseerde technisch geschoolde medewerkers met ervaring in de halfgeleider industrie. ‘De verwachting in de VS is dat in 2020 slechts 30 procent van alle banen in deze bèta-sectoren kan worden ingevuld. Vandaar het verzoek om in Nederland te zoeken naar geschikt personeel.’ (ANP)

Reageer op dit artikel