nieuws

Werkkostenregeling: top 5 artikelen

Instroom

Werkkostenregeling: top 5 artikelen

De Werkkostenregeling: deze 5 artikelen helderen de vergoedingen en vrijstellingen voor u op.

Na vier jaar is de overgangsfase voor de Werkkostenregeling voorbij. Maar heeft u hem al onder de knie? Voor veel verschillende kostenposten bestaat bij HR echter nog steeds de vraag: hoe vallen deze kosten onder de regeling? In deze artikelen scheppen we meer duidelijkheid over verschillende kostenposten, vergoedingen en vrijstellingen.

TIP: Laat u bijpraten over alle actuele wetswijzingingen op personeelsgebied op de HR-wetgeving actualiteitendag op 19 en 26 maart.

1. Werkkostenregeling en studiekosten: 5 vrijstellingen

Hoe vallen studie- en bijscholingskosten onder de WKR? Dan hebben we het niet alleen over de kosten voor een cursus of opleiding, maar ook zaken zoals de inschrijving in een beroepsregister, de EVC-procedure, vakliteratuur en outplacement. Lees het hele artikel over de Werkkostenregeling en studiekosten.

2. Werkkostenregeling: zo vergoedt u maaltijden

Een lunch of snack: hoe vergoedt u deze maaltijden onder de Werkkostenregeling? Vier aandachtspunten in het gebruik van de Werkkostenregeling bij niet-zakelijke maaltijden. Lees het hele artikel over de Werkkostenregeling en maaltijden.

3. WKR: meer ruimte voor het bedrijfsfeest

De WKR verruimt de vergoedingen voor bedrijfsfeestjes en personeelsuitjes op externe locaties. Welke vrijstellingen zijn van toepassing, en hoe zit het met de reiskosten van en naar het bedrijfsuitje? Lees het hele artikel Werkkostenregeling: meer ruimte voor het bedrijfsfeest.

 4. WKR staat internetvergoeding voor thuiswerkers toe

Onder de werkkostenregeling mogen werkgevers weer een internetvergoeding voor thuiswerkers geven. Dit artikel laat u zien hoe het zit met het noodzakelijkheidscriterium en verstrekkingen en vergoedingen vanuit het Arboplan. Lees het hele artikel over de Werkkostenregeling en internetvergoeding.

 5. Hier gaat de Werkkostenregeling wringen

De WKR is een regeling met ‘open norm’: dat zijn de lastigste, want er bestaat geen vast lijstje met uitzonderingen. Wat worden de knelpunten volgens de Belastingdienst? Lees het hele artikel Werkkostenregeling: hier gaat het wringen.

 

Reageer op dit artikel