nieuws

Asscher moet eigen uitzendbeleid verdedigen

Instroom

Asscher moet eigen uitzendbeleid verdedigen

De oppositie wil uitleg van minister Asscher over het scheve uitzendbeleid van de overheid.

De overheid zou zelf uitzendkrachten en flexwerkers aan de kant zetten om de transitievergoeding uit de WWZ te ontduiken. Asscher moet zijn eigen beleid nu verdedigen. Vorige week reageerde de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid namelijk woedend op het nieuws dat ING zijn flexwerkers aan de kant zou zetten.

TIP: Lees alle wijzigingen in de Wet werk en zekerheid die per 1 juli ingaan op PW De Gids Vakbase.

De bank zou dat doen om te voorkomen dat de flexwerkers met een nieuwe wet recht krijgen op een transitievergoeding. Nu lijkt de overheid hetzelfde te doen. De oppositiepartijen SP, CDA en D66 vragen daarom om opheldering.

Volgens berichten van RTL Nieuws worden uitzendkrachten bij overheidsdiensten aan de kant gezet. SP-Kamerlid Sadet Karabulut noemt dat bij RTL schandalig. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg spreekt van ‘een heel raar verhaal’. CDA-Kamerlid Pieter Heerma vindt dat de overheid het goede voorbeeld moet geven, anders ontstaat een situatie van ‘de pot verwijt de ketel’.

De Kamer debatteert donderdag met Asscher over de gevolgen van diens flexwet voor uitzendkrachten en flexwerkers. (ANP)

TIP: Blijf op de hoogte van ontwikkelingen rond de ontslagvergoeding op  de actualiteitenmiddag Wet Werk en Zekerheid op 4 juni. 

Reageer op dit artikel