nieuws

Loonstrook vakantiegeld vaak incorrect

Instroom

Loonstrook vakantiegeld vaak incorrect

Werknemers hebben vaak geen idee hoeveel lager hun vakantiegeld uitvalt. Loonstroken bevatten nog veel fouten.

7 op de 10 werknemers (67 procent) weet nog steeds niet dat het vakantiegeld dit jaar lager uitvalt. Over hoeveel lager het bedrag is, hebben ze al helemaal geen idee. En het loonstrookje geeft namelijk niet altijd uitsluitsel, want veel werkgevers hebben de meest recente ontwikkelingen in het vakantiegeld nog niet of niet juist doorgevoerd. Veel loonstroken zullen dan ook nog fouten bevatten, zo verwacht Timeflex, specialist in flexibele arbeidszekerheid.

TIP: Let op bij het toekennen van een hogere vakantiebijslag dan het minimumloon, lees meer op PW De Gids Vakbase. 

Uit eerder onderzoek van Kloptmijnloon.nl, een initiatief van Timeflex, bleek al dat per 1 januari 26 procent van de loonstroken niet klopte, doordat jaarlijkse wijzigingen niet worden doorgevoerd. Denk daarbij aan veranderingen in belastingpercentages, de fiscale bijtellingen en de vakantiedagenopbouw. Ook de leeftijd van de werknemer kan van invloed zijn op de hoogte van het vakantiegeld.

Uit vakantiegeldberekeningen van salarisverwerker ADP bleek eerder dat vooral de hoge inkomens minder vakantiegeld kunnen verwachten. Een werknemer met een salaris van 2,5 keer modaal ontvangt 256 euro minder vakantiegeld, anderhalf keer modaal houdt netto 242 euro minder over en twee keer modaal 204 euro minder. Een modaal inkomen (2662 euro bruto per maand) moet het met 59 euro minder doen. Mensen met een minimumloon gaan er niet op achteruit.

TIP: Lees meer over zaken rondom vakantiegeld op het platform Oversalarisadministratie.nl 

Reageer op dit artikel