nieuws

Vakantiegeld gebruikt voor boodschappen

Instroom

Vakantiegeld gebruikt voor boodschappen

Lang niet al uw medewerkers doen ‘iets leuks’ met hun vakantiegeld. Een op de zes gebruikt het om rond te komen.

Dat blijkt uit onderzoek van het economisch bureau van bank ABN Amro. Zo’n 16 procent van de werknemers gebruiken hun ‘extraatje’ en de jaarlijkse belastingteruggave gewoon om het einde van de maand te halen. ABN deed onderzoek naar het gebruik van vakantiegeld.

TIP: Lees wat er met het vakantiegeld gebeurt bij arbeidsongeschiktheid op PW De Gids Vakbase. 

Dit is voornamelijk het geval bij mensen die minder verdienen dan een modaal inkomen (minder dan 35.000 euro bruto per jaar), meldde de bank dinsdag. Eind vorig jaar bleek dat veel middeninkomens er dit jaar zo’n 12 procent op achteruitgaan in hun vakantiegeld.

Een overgrote meerderheid van de ruim 1200 ondervraagden besteedt het bedrag geheel of ten dele aan hun vakantie. Maar 15 procent zet het weg als spaargeld of heeft het nodig voor een grote aankoop of om schulden af te betalen.

De bank constateerde verder dat geld ontvangen uit belastingteruggave, ook vaak wordt aangewend om op reis te gaan. Uit het onderzoek blijkt ook dat 40 procent van de werkenden ook zonder vakantiegeld of belastingteruggave op vakantie kan. 30 procent heeft dit geld juist nodig om weg te kunnen. (ANP)

Reageer op dit artikel