nieuws

ING ontslaat honderden medewerkers

Instroom

ING ontslaat honderden medewerkers

De ING schrapt honderden banen en externe medewerkers op het Amsterdamse hoofdkantoor.

De ING zal in totaal zo’n vierhonderd a vijfhonderd ontslagen bekend maken, zo bevestigt een woordvoerster van de bank maandag in een bericht tegenover De Telegraaf.

TIP: Lees aan welke eisen een melding van collectief ontslag moet voldoen op PW De Gids Vakbase. 

In Nederland verdwijnen ongeveer 1700 voltijdsbanen, in een grote reorganisatie van het bedrijf, zo werd in november vorig jaar al aangekondigd. Bij ING werken in ons land op dit moment nog 16.000 mensen. Ook zal het aantal banen dat wordt ingevuld door externe dienstverleners met circa 1075 worden verminderd. Voor ING werken nu nog 2200 ‘externen’.

De bekendmaking op dinsdag is de eerste ,,grote beweging van de reorganisatie die we in november hebben aangekondigd”, zegt de woordvoerster van de bank. ING heeft er ondertussen al een aantal reorganisaties op zitten: tussen 2011 en 2015 verdwenen er al zo’n 4100 banen.

,,De mensen die het betreft worden boventallig en blijven nog negen maanden in dienst van ING. In die tijd zullen zij begeleid worden van werk naar werk, binnen of buiten ING”, stelt ze in De Financiële Telegraaf. (ANP)

Reageer op dit artikel