nieuws

Btw-verhoging diensten komt er niet

Instroom

Btw-verhoging diensten komt er niet

De btw-verhoging is van de baan. Na mislukte belastingonderhandelingen stemt ook de Tweede Kamer tegen.

 Afgelopen maandag spatte de algemene belastingonderhandelingen – waar de btw-verhoging deel van uitmaakt – tussen het kabinet en de oppositie al uiteen toen D66 de onderhandelingstafel verliet. Nu blijkt een stemming in de Tweede Kamer ook geen steun op te leveren voor de btw-verhoging op goederen en diensten. Op D66 en GroenLinks na, keerde alle partijen het plan de rug toe.

De btw-verhoging werd vorige week bekend gemaakt maar was sinds het mislukken van het belastingoverleg maandag al van de baan. Onduidelijk was nog hoeveel voorstanders er over waren van een mogelijke btw-verhoging. Die zou in de belastingplannen die op tafel lagen wel rond de 30.000 extra banen opleveren. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën had in zijn eerdere rondgang veel steun voor de btw-verhoging geproefd.

Maar daar is dus inmiddels bar weinig van over. Alleen D66 en GroenLinks zijn niet tegen een btw-verhoging. Ook de regeringspartijen VVD en PvdA stemden voor de motie van Buma, die het kabinet oproept af te zien van de btw-verhoging. (ANP)

Reageer op dit artikel