nieuws

Door opleiding minder ziek

Instroom

Door opleiding minder ziek

Een medewerker die regelmatig een opleiding volgt meldt zich minder snel ziek.

Overheidsorganisaties die bezuinigen op scholing snijden zichzelf dus in de vingers. Dat meldt Binnenlands Bestuur naar aanleiding van het Ken- en Stuurgetallenonderzoek voor HRM van adviesbureau Berenschot. ‘Bovendien beïnvloeden medewerkers met een opleidingsachterstand elkaar ook in hun gebrek aan motivatie,’ vertelt onderzoeker Hans van der Spek op de webiste, ‘Dat gaat dus dubbelop.’

Opleiding, bijscholing, cursussen, trainingen, persoonlijke ontwikkeling. Belangrijke zaken die bij bezuinigingen vaak als eerste worden geofferd. Niet alleen vormen de opleidingen een kostenpost, ook de werkbare uren die aan scholing worden besteed worden gevoeld. Toch getuigt het snijden in de persoonlijke ontwikkeling van het personeel van een kruideniersmentaliteit, want de gierigheid slaat keihard terug. ‘Je gaat als organisatie kannibaliseren. Niet alleen de individuele medewerker, de hele organisatie loopt een achterstand in kennis  en dat gaat je op de langere termijn geld kosten.’

Lees het gehele artikel Hoger opleidingsbudget zorgt voor lager ziekteverzuim

 

Reageer op dit artikel