nieuws

V&D en vakbonden zijn eruit

Instroom

V&D en vakbonden zijn eruit

V&D en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een verlaging van de loonkosten.

Afgesproken is dat de eerder door het warenhuisconcern aangekondigde eenzijdige loonsverlaging niet doorgaat. Wel komt er een reorganisatie die vierhonderd banen kost. Dit heeft de warenhuisketen vrijdag bekendgemaakt.

Lees ook het blog: V&D en de eenzijdige loonsverlaging op HRbase

Een reorganisatie is volgens V&D nodig om te komen tot een structurele verlaging van de loonkosten. Partijen hebben overeenstemming bereikt over een sociaal plan om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen.

Vakantie dag inleveren

Ook is overeenstemming bereikt over het vastleggen van de arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers van V&D in een cao. Afgesproken is dat medewerkers, als bijdrage aan het herstel van V&D, eenmalig één vakantiedag inleveren. Bovendien zal de seniorenregeling worden versoberd, waarbij bestaande seniorenuren worden gerespecteerd.

Het hof Amsterdam drong er eind mei bij V&D en de bonden op aan om serieus met elkaar in gesprek te gaan.De partijen zegden toe om  weer ‘serieus’ met elkaar te gaan praten over de salarisverlaging van 6 procent die het warenhuis wil doorvoeren. (ANP/redactie)

Reageer op dit artikel