nieuws

Extra loon bij invallen staking?

Instroom

Extra loon bij invallen staking?

Postbezorgers van PostNL die het werk van zzp-pakketbezorgers overnamen tijdens hun staking, moeten extra loon krijgen.

Dat stelt FNV-bestuurder Etienne Haneveld op NU.nl. De postbezorgers van PostNL die tijdens de stakingen in juli gezorgd hebben dat de pakketbezorging bleef draaien, moeten extra loon krijgen. De zelfstandige pakketbezorgers staakten destijds vanwege de ongelijke voorwaarden die PostNL hen aanbood om in dienst te treden. De werknemers die de staking opvingen, kregen van het bedrijf een cadeaubon en een navulbare waterfles, maar dat staat volgens Haneveld niet in verhouding tot het gedane werk.

De FNV stuurde daarom een brief aan de PostNL-directeur Herna Verhagen om het extra loon te vorderen. Reageert het postbedrijf niet binnen twee weken, dan stapt de vakbond ‘zeer waarschijnlijk’ naar de rechter.

De postbezorges bij PostNL verdienen 1500 euro bruto per maand, terwijl zij tijdens de stakingen het werk van de pakketbezorgers hebben gedaan, die zo’n 2200 euro bruto per maand verdienen. De vakbond vindt daarom dat de postbezorgers daarvoor moeten worden gecompenseerd.

Volgens PostNL zijn de postbezorgers met de cadeaubon gecompenseerd voor het werken op de normaal vrije maandag en kregen zij extra werktijd vergoed. Het bedrijf laat NU.nl weten binnen veertien dagen om de tafel te willen gaan met de FNV.

TIP: Het inhuren van een zzp’er brengt risico’s met zich mee. Kent u ze? Meld u nu aan voor de workshop Risicoloos contracteren van een zzp’er op 19 november.

Reageer op dit artikel