nieuws

Politie dreigt met stakingsgolf

Instroom

Politie dreigt met stakingsgolf

Politieagenten staken vandaag voor een betere cao. Ze dreigen met een stakingsgolf.

Als minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet met een nieuw voorstel komt voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden, dreigen de politiebonden met een reeks stakingen. Voorzitters van de bonden hebben dat woensdag gezegd op het Malieveld in Den Haag waar duizenden actievoerende politiemensen zich hadden verzameld. De politiebonden stemden eind augustus tegen het loonakkoord voor ambtenaren omdat zij aanvullende afspraken wilden. De agenten zitten al vier jaar op de nullijn.

Op de vraag van voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP of de politiemensen zich serieus genomen voelden klonk een massaal ‘nee!’. Han Busker van de NPB liet weten dat de minister met een ‘fatsoenlijk bod’ moet komen. ‘We laten ons door deze minister niet bestelen’, aldus Busker.

De bonden hadden ook Tweede Kamerleden uitgenodigd, die woensdag over de rijksbegroting debatteren. Alleen Nine Kooiman van de SP kwam naar het Malieveld. Daar liet ze weten dat Van der Steur wat haar betreft ‘een rode kaart’ heeft gekregen en met een goed bod moet komen.

Lees ook: Plasterk dreigt met nullijn voor ambtenaren

Agenten vanuit het hele land verzamelden zich woensdag in Den Haag en blokkeerden de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken zit. Het massale protest valt samen met de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, die volgen op de op Prinsjesdag gepresenteerde begroting wordt gesproken. Politiebureaus elders in het land zijn tussen 07.00 en 17.00 uur gesloten voor het publiek. De politie neemt alleen spoedeisende meldingen in behandeling. (ANP)

 

 

Reageer op dit artikel