nieuws

Nieuw pensioenfonds in de maak

Instroom

Nieuw pensioenfonds in de maak

Werkgevers kunnen vanaf volgend jaar pensioenen onderbrengen bij een nieuw algemeen pensioenfonds van Centraal Beheer.

Centraal Beheer richt richt in navolging van verzekeraars Aegon en ASR nu ook een algemeen pensioenfonds op: het Centraal beheer APF. Dat bericht de verzekeraar dinsdag, die onderdeel is van de Achmea Groep.

Bij een algemeen pensioenfonds kunnen meerdere werkgevers uit verschillende branches zich aansluiten en hun pensioenregeling financieel gescheiden laten uitvoeren. Dat levert onder meer beperking op van verschillende lasten en kosten.

Lees ook: 5 HR-misvattingen over het pensioen

Dit nieuwe soort pensioenfonds is naar verwachting met ingang van volgend jaar wettelijk toegestaan. Centraal Beheer dient de vergunningsvraag voor het fonds in bij De Nederlandsche Bank (DNB), zodra de Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel.

Ook ondernemingspensioenfondsen, vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen en beroepspensioenfondsen kunnen zich aansluiten bij de nieuwe pensioenuitvoerder. (ANP)

Reageer op dit artikel