nieuws

Vraag naar uitzendkrachten blijft groeien

Instroom

Vraag naar uitzendkrachten blijft groeien

Uitzendkrachten zijn nog steeds erg in trek: de vraag stijgt met 10 procent.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van brancheorganisatie ABU.

Uitzendkrachten draaiden in de periode van 7 september tot en met 4 oktober 8 procent meer uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven nam in deze periode (week 37 tot en met 40) met 10 procent toe.

De sterkste stijging werd gemeten in de technische sectoren, waar 16 procent meer werk was voor tijdelijk personeel. In de administratieve sectoren namen de uitzenduren met 7 procent toe. In de industrie steeg de vraag naar uitzendkrachten met 6 procent.

De uitzendmarkt gaat al sinds het najaar van 2013 onafgebroken vooruit, na ruim anderhalf jaar van krimp. In de afgelopen maanden zwakte het tempo waarin de uitzenduren toenemen wel af. In september lag het groeipeil weer iets hoger dan in de voorgaande vier weken. Daarin werd de kleinste vooruitgang sinds de zomer van vorig jaar gemeten. (ANP)

Reageer op dit artikel