nieuws

Werkgever laat half miljard aan WKR-geld liggen

Instroom

Werkgever laat half miljard aan WKR-geld liggen

Werkgevers benutten de WKR bij lange na niet optimaal. Er ligt nog een half miljard WKR-budget open.

Wist u dat u miljoenen euro’s laat liggen aan werkkostenbudget? Door de werkkostenregeling niet voldoende te benutten laten werkgevers in totaal zo’n half miljard euro liggen aan fiscale voordelen. Dat blijkt uit het Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, een onderzoek uitgevoerd in opdracht van fiscaal adviesbureau FiscFree, onder werkgevers met meer dan tien werknemers. Waarom blijft het budget zo vaak onbenut? FiscFree zette de meest voorkomende redenen op een rij.

  1. Angst om het budget te overschrijden (44 procent)
  2. Werkgever biedt simpelweg weinig vergoedingen en verstrekkingen aan (35 procent)
  3. Nog te veel onduidelijkheden over de werkkostenregeling (11 procent)

Daarnaast heeft een kwart van de werkgevers problemen ervaren bij de overstap naar de werkkostenregeling, zoals deze per 1 januari 2015 verplicht werd. De meest genoemde problemen waren van administratieve of fiscale aard, gevolgd door een te beperkte vrije ruimte met betrekking tot het te besteden budget.

‘Vaak weet men niet van de mogelijkheid om een computer of laptop voor privégebruik aan te schaffen of van de vergoedingen voor fitness-, fietsregeling of vakbondscontributie binnen de huidige regeling, zegt Bob Dijksma, directeur van FiscFree. ‘Met de juiste informatie en beschikbare middelen zijn er voor werkgever en werknemer nog veel voordelen te behalen’.

TIP: Lees meer over de Werkkostenregeling op het platform Over Salarisadministratie.

Reageer op dit artikel