nieuws

Banenplan voor grensstreek

Instroom

Banenplan voor grensstreek

Er wordt bijna 10 miljoen euro uitgetrokken om mensen in de grensstreek aan werk te helpen.

Het streven is om met dit bedrag achthonderd mensen in de grensstreek met België of Duitsland van wer te voorzien. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) draagt 4,9 miljoen bij. Het plan moet ervoor zorgen dat de komende twee jaar zeshonderd Groningers, Drenten en Limburgers een baan in Duitsland vinden. Noord-Brabant en Zeeland willen elk honderd mensen aan de slag helpen in België. Kansen liggen in technische beroepen of in de logistiek, landbouw, horeca, zorgberoepen, auto-industrie en onderwijs.

Banenplan versterkt banden

Het sectorplan is opgesteld door vakbonden, werkgeversorganisaties en provincies. Zij leggen de rest van het benodigde geld bij. “Met dit plan kunnen de grensregio’s de banden aanhalen met de regio’s in Duitsland en België, waardoor de regionale arbeidsmarkt een impuls krijgt”, zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk. “En hierdoor wordt de positie van Nederlandse werkzoekenden op de arbeidsmarkt versterkt. De banen liggen in de grensregio’s niet voor het oprapen, dus dit is goed nieuws voor hen.” (ANP)

 

Reageer op dit artikel