nieuws

Transitievergoeding bij ziekte geschrapt?

Instroom

Transitievergoeding bij ziekte geschrapt?

Asscher overweegt de transitievergoeding voor werknemers na twee jaar ziekte, te schrappen.

Dat zegt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid woensdag tegen NU.nl.

De transitievergoeding zorgt er bij langdurig zieke werknemers voor dat zij na twee jaar ziekte in een slapend dienstverband terechtkomen, zo bleek vorig jaar kort na invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Werkgevers die dan al twee jaar loon hebben doorbetaald bij ziekte, proberen zo een dure transitievergoeding te voorkomen.

Wanneer werkgevers kunnen aantonen dat zij voldoende reïntegratie-inspanningen zouden hebben geleverd, zouden zij geen transitievergoeding bij ziekte te hoeven betalen, of een lager bedrag. Lees het volledige bericht op NU.nl.

Woensdag debatteert minister Asscher met de Tweede Kamer over de Wet Werk en Zekerheid.

Reageer op dit artikel