nieuws

Werkloosheid hangt op 6,5 procent

Instroom

Werkloosheid hangt op 6,5 procent

De daling van de werkloosheid is even tot stilstand gekomen. De werkloosheid blijft hangen op 6,5 procent. 

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over februari.

Het CBS telde vorige maand 581.000 werklozen. Dat waren er 7000 meer dan in januari. Ondanks die toename kromp het aantal werklozen in de periode december tot en met februari nog met 5000 per maand. Het aantal werkenden steeg in die periode met 8000 per maand.

Het aantal WW-uitkeringen liep vorige maand op tot 469.000. Dat waren er ruim 3 procent meer dan een jaar eerder. Vooral in het grootwinkelbedrijf stegen de uitkeringsaanvragen sterk, onder meer door het faillissement van V&D.

Van de 12,7 miljoen mensen in Nederland in de leeftijd van 15 tot 75 jaar hadden er in februari ruim 8,3 miljoen betaald werk. Daarbij gaat het om 4,5 miljoen mannen en 3,8 miljoen vrouwen. Ten opzichte van een jaar eerder steeg zowel het aantal werkende mannen als vrouwen met 26.000.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) stelt in zijn reactie: ‘Februari was voor veel mensen een echte rotmaand, vooral voor de medewerkers van V&D. Dat zien we nu ook terug in de cijfers, de werkloosheid is met 7000 mensen gestegen, het aantal ww-aanvragen van winkelpersoneel is met 29 procent toegenomen sinds januari.’

Asscher wijst er wel op dat de werkloosheid lager is dan vorig jaar en dan drie maanden geleden. ‘Dat is belangrijk voor de mensen die hun baan kwijt zijn en snel iets nieuws hopen te vinden’, aldus de minister. (ANP)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels