nieuws

CNV: ‘Iedereen invloed op cao’

Instroom

CNV: ‘Iedereen invloed op cao’

CNV Vakmensen is gestart met jeachterban.nl; een online community waar iedereen kan “meepraten én beslissen” over arbeidsvoorwaarden.

“De cao is van iedereen. Dus is het logisch dat ook iedereen hier invloed op heeft. Met Je Achterban geven wij iedereen die in Nederland werkt de mogelijkheid zijn stem te laten horen”, zegt voorzitter Piet Fortuin.  Je Achterban  staat open voor alle werkenden in ons land werkt, van jong tot oud, van zzp’er tot in vaste loondienst of wel en geen lid van een vakbond.

Op de online community kan iedereen zijn vragen kwijt op het gebied van werk en inkomen. Meer dan zestig experts van CNV Vakmensen zorgen 24/7 voor accurate informatie, aldus de vakbond die benadrukt dat iedereen vanaf het eerste moment kan meepraten over de cao. Van het opperen van ideeën tot en met stemmen over het uiteindelijke cao-akkoord. “Zo trappen we de deuren in van de achterkamertjes waarin cao-onderhandelingen nu plaatsvinden. We maken we de onderhandelingen transparant en begrijpelijk”, aldus Fortuin. De ambitie is om binnen twee jaar de honderd grootste cao’s af te sluiten met behulp van Je Achterban.

Kritiek op vakbonden

Met Je Achterban zegt CNV Vakmensen ook een antwoord te willen geven op de kritiek van politiek en werkgevers die zich afvragen of vakbonden nog representatief zijn. Fortuin: “Iedereen die dat belangrijk vindt, krijgt via ons inspraak op zijn arbeidsvoorwaarden. Zo vertegenwoordigen wij niet alleen onze leden, maar juist ook iedereen die niet bij ons is aangesloten. Wij roepen dan ook iedereen op zijn stem te laten horen!”

 

Reageer op dit artikel