nieuws

Meer Europeanen vinden betaald werk

Instroom

Meer Europeanen vinden betaald werk

Het aantal Europeanen tussen de 20 en 64 jaar oud dat betaald werk heeft, is het afgelopen jaar verder toegenomen. In totaal had 70,1 procent een baan, tegen 69,2 procent in 2014.

Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.

Daarmee was 2015 het tweede jaar op rij waarin de arbeidsparticipatie in de Europese Unie toenam. Daarvoor was sinds 2009 sprake van een onafgebroken daling als gevolg van de economische crisis.

TIP: Lees ook waarom het investeren in banen goed is voor de economische groei van een land. In opkomende landen die sinds het begin van deze eeuw veel investeerden in hun arbeidsmarkt, groeide de economie sinds 2007 jaarlijks een procentpunt harder dan in andere landen.

Vrouwen versus mannen

Van de Europese mannen had 75,9 procent een baan. Dat is meer dan een jaar eerder, maar nog altijd duidelijk onder het topniveau van 77,8 procent dat in 2008 werd bereikt. Bij vrouwen neemt de deelname aan het arbeidsproces al sinds 2010 toe. Vorig jaar had 64,3 procent werk, het hoogste percentage ooit.

Reageer op dit artikel