nieuws

Basisschoolleraren krijgen er 3,8 procent bij

Instroom

Basisschoolleraren krijgen er 3,8 procent bij

Met ingang van 1 juli gaan de lonen in het basisonderwijs omhoog en krijgen leraren 3,8 procent meer salaris. Daarnaast ontvangen ze een eenmalig bedrag gelijk aan hetzelfde percentage van hun loon over de eerste helft van dit jaar.

April 2017 krijgen de werknemers in het primair onderwijs nog een eenmalig extraatje van 500 euro. Werkgeversorganisatie PO-Raad en de vakbonden zijn dat overeengekomen en maakten hun afspraken woensdag bekend.

TIP! Lees ook dat het merendeel van de werknemers hun salaris per 1 april juist zag dalen.

Bijzonder onderwijs

Daarnaast hebben werkgevers en werknemers onder meer afspraken gemaakt over contracten in het bijzonder onderwijs, zoals dat in een periode van drie jaar maximaal zes tijdelijke contracten kunnen worden gesloten, zonder dat er een vast contract wordt aangeboden.

Betere afspraken

CNV Onderwijs zegt het ook belangrijk te vinden dat in de cao betere afspraken zijn gemaakt voor invallers, waardoor zij meer zekerheid hebben op werk en een inkomen en scholen geen klassen naar huis hoeven te sturen: ‘Daarnaast zijn er afspraken voor leraren die met ontslag worden bedreigd. Zij worden een half jaar vrijgesteld van werk zodat zij een nieuwe baan kunnen vinden.’ Daarnaast krijgen ook invalkrachten ruimte en middelen om zich verder te ontwikkelen.

Er werken ongeveer 150.000 mensen in het primair onderwijs. Dat zijn leraren, maar ook ondersteunend personeel en schoolleiders. De nieuwe cao, die loopt tot volgend jaar oktober, is voor al deze groepen.

Reageer op dit artikel