nieuws

Vakantiegeld rolt weer vaker

Instroom

Vakantiegeld rolt weer vaker

Vakantiegeld wordt steeds minder vaak opgespaard. Geld moet rollen, vinden werknemers.

Werknemers stoppen hun vakantiegeld weer vaker terug in de economie in plaats van het op te potten of schulden af te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van ING economisch bureau onder 10.000 respondenten.

Twee van de drie ontvangers is van plan het extra geld, dat veel Nederlanders volgende week ontvangen, niet in de portemonnee te laten zitten. Volgens deskundigen van de bank geven Nederlanders het geld de laatste jaren telkens iets makkelijker uit. Het gaat economisch immers weer beter en het vertrouwen neemt toe. Vorig jaar, in 2015, bleef er wel een stuk minder over van het vakantiegeld: toen viel het vakantiegeld fors lager uit.

Drie jaar terug gebruikte volgens ING nog zo’n 40 procent van de mensen hun vakantiegeld om de buffers aan te vullen. Nu is dat nog maar 35 procent.

Dat het vakantiegeld weer meer rolt, wil overigens niet zeggen dat mensen dit ook daadwerkelijk aan op reis gaan of uitjes spenderen. Een deel van de ondervraagden zei het bedrag aan andere zaken te besteden. (ANP)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels