nieuws

Flexpensioen steeds populairder

Instroom

Flexpensioen steeds populairder

Steeds vaker nemen oudere werknemers hun pensioen in deeltijd op.

Het deeltijdpensioen is steeds meer in trek. Oudere werknemers die volgens de verhoging van de AOW-leeftijd steeds langer door moeten werken, halen zo hun pensioen naar voren. Dat blijkt uit onderzoek van het FD, die cijfers opvroeg bij de grotere pensioenfondsen. In 2021 staat de AOW-leeftijd al op 67 jaar.

Het gaat volgens de krant vooral om de flexibele regelingen in pensioenen waarbij werknemers gedeeltelijk met pensioen gaan, of in het begin een hogere pensioenuitkering krijgen, die met de jaren wat lager wordt. De cijfers bij pensioenfondsen laten dit zien: onder ambtenaren steeg het aantal van dit soort uitkeringen met 60 procent, in de metaalsector met 50, en in de zorg met zo’n 30 procent.

Grootste reden voor de verhoogde animo voor de regelingen is het halen van de AOW-leeftijd, omdat helemaal stoppen voor velen er financieel niet in zit. Daarbij lopen veel vervroegd pensioenregelingen af en worden flexregelingen steeds bekender. Lees het hele bericht op FD.nl.

 

 

Reageer op dit artikel