nieuws

‘Pensioenen gekort in 2017’

Instroom

‘Pensioenen gekort in 2017’

Het dreigt opnieuw te gebeuren. Pensioenen worden mogelijk in 2017 weer gekort. 

Dat zeggen vier verschillende pensioenfondsen donderdag op NU.nl. De website baseert zich op op de kwartaalberichten van de pensioenfondsen ABP, Pensioenfonds Zorg & Welzijn, Pensioenfonds voor de Metalelektro en Pensioenfonds voor Metaal & Techniek.

De fondsen achten het een ‘reële mogelijkheid’  dat pensioenuikeringsgerechtigden in 2017 een lagere pensioen zullen ontvangen. Dat gebeurde eerder al in 2013. De pensioenkorting komt overigens niet als een verassing. Vorig jaar waarschuwden de grote fondsen al voor een mogelijke korting op pensioenen in 2017.

Reden voor de mogelijke korting is de nog steeds lage rente. Doordat fondsen minder rente ontvangen over hun beleggingen, moeten zij buffers gebruiken om aan hun verplichtingen – de dekkingsgraad – te kunnen voldoen.

Lees het volledige bericht op NU.nl.

Reageer op dit artikel