nieuws

Professor maakt ‘cv van mislukkingen’

Instroom

Professor maakt ‘cv van mislukkingen’

Van fouten leer je. En van grote fouten leer je het meest, toch? Waarom zou je ze niet op je cv zetten?

Dat dacht Johannes Haushofer, assistent professor psychologie aan Princeton University. Haushofer stelde een ‘cv van mislukkingen‘ op, dat viral ging op Twitter. De Britse krant The Guardian schreef erover.

Haushofer verzamelde op dit cv zijn ‘publicaties die werden afgewezen door wetenschappelijke journals’, ‘de academische banen die hij niet kreeg’, ‘de opleidingen waarvoor hij werd afgewezen’ en ‘de academische beurzen die hij niet ontving’. Het cv plaatste hij op Twitter, waarna hij er een stortvloed van positieve reacties op kreeg.

‘Het meeste van wat ik doe mislukt’

Met dit bijzondere cv wil hij laten zien dat het hem niet allemaal kwam aanwaaien – een beeld wat sommigen van hem hebben. ‘Het meeste van wat ik doe mislukt. Maar deze mislukkingen zijn meestal onzichtbaar, in tegenstelling tot de successen, die mensen wel zien.’

Johannes tweet 3

Maak fouten!

Hij moedigt mensen aan vooral fouten te blijven maken, zo schrijft hij in het cv. ‘Ik heb gemerkt dat anderen soms de impressie geeft dat de meeste dingen die ik doe succesvol zijn. Daardoor zijn ze meer geneigd om hun eigen fouten aan zichzelf toe te schrijven, in plaats de wereld van het toeval, dat sollicitaties onzin zijn en dat selectiecommitees ook slechte dagen hebben.’

Helemaal zijn eigen idee is het niet, geeft Haushofer toe. Hij werd geïnspireerd door Melanie Stefan onderzoekster aan Edinburgh University. Vooralsnog lijkt zijn ‘nieuwste publicatie’ hem wel succes op te leveren: ‘Dit verdraaide cv heeft meer aandacht gekregen dan al mijn academische werk bij elkaar.’ (Bron: The Guardian / CV of Failures)

Reageer op dit artikel