nieuws

Werkgever werft steeds actiever

Instroom

Werkgever werft steeds actiever

Werkgevers zijn steeds gewilliger om hun personeelsbestand uit te breiden. Ze zien een stabiele arbeidsmarkt tegemoet.

Nederlandse werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het laatste kwartaal van dit jaar per saldo stabiel blijft. Dat meldde uitzendonderneming Manpower dinsdag op basis van zijn arbeidsmarktbarometer.

In zes van de negen door Manpower onderscheiden sectoren verwachten werkgevers meer personeel aan te zullen nemen in de komende maanden. Daarbij tonen vooral financiële en zakelijke dienstverleners zich positief. Voor het eerst sinds eind vorig jaar komen verder uit alle regio’s van Nederland overwegend positieve geluiden over de arbeidsmarkt.

Al met al lijkt de onzekerheid vanwege de brexit nog geen gevolgen te hebben voor de werkgelegenheid in Nederland, aldus Manpower. Tegelijkertijd blijft de echte ,,sprong voorwaarts” op de arbeidsmarkt nog altijd uit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels