nieuws

Week van de Mobiliteit start 30 oktober

Instroom

Week van de Mobiliteit start 30 oktober

Beweging maakt fit, dit geldt ook voor een loopbaan. Als mensen te lang blijven zitten zonder beweging, groei of ontwikkeling leidt dit tot stilstand. Hoe zit dat met jouw medewerkers? Waarom doen ze het werk wat ze doen? Zijn ze nog productief en is er voldoende groei en ontwikkeling?

Het ACE netwerk maakt zich sterk om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en zo samen kosten te besparen. Met de organisatie van de Week van de Mobiliteit van 30 oktober tot en met 3 november 2017 proberen zij o.a. arbeidsmobiliteit bespreekbaar te maken.

Lees ook: Week van de mobiliteit krijgt medewerkers in beweging

De Week van de Mobiliteit is een landelijk evenement met als doel om werkgevers en medewerkers bewuster te maken van de kansen die mobiliteit kan bieden. Het is een uniek intersectoraal evenement dat bestaat uit meerdere onderdelen die in vier regio’s in het land worden georganiseerd: werkervaring opdoen, workshops, een arbeidsmarkt en een symposium. Het is mogelijk aan één of meerdere onderdelen deel te nemen.

Voor één dag een andere baan

Een van de belangrijkste activiteiten tijdens de Week van de Mobiliteit is de ‘banenuitwisseling’. Diverse bedrijven stellen werkplekken beschikbaar zodat medewerkers kunnen kennis maken met een ander bedrijf of een andere functie. Tijdens een werkdag kunnen ze een kijkje in een andere keuken nemen en ervaren hoe het werkt op een andere werkplek. Een dergelijke uitwisseling van banen prikkelt, inspireert, roept vragen op, verrast, helpt keuzes te maken en ideeën op te doen.

Steeds meer medewerkers zien dat ze geen baan voor het leven hebben. Mobiliteit wordt ook steeds belangrijker voor hen. Het besef dat het nodig is om op je toekomst voorbereid te zijn, wordt groter. Regie over je eigen loopbaan. De Week van de Mobiliteit maakt dit tastbaar en concreet. Medewerkers kunnen inspiratie opdoen en hun netwerk vergroten. De Week van de Mobiliteit is voor de werkplekbegeleiders een enerverende dag die nieuwe energie en nieuwe inzichten geeft. Kijken naar je baan door de ogen van een ander. Kortom, de Week van de Mobiliteit is een leuke inspirerende manier om mensen in beweging te brengen.

Kennisuitwisseling

De Week van de Mobiliteit is een prachtige mogelijkheid om in beweging te komen. Naast de banenuitwisseling, zijn er HR-professionals en diverse dienstverleners die workshops verzorgen over actuele uiteenlopende onderwerpen zoals ‘jobcrafting’,  en ‘het pimpen van je cv . Bovendien is er in de week op drie locaties een arbeidsmarkt met o.a. een vacaturewand, een loopbaanspreekuur, een LinkedIn-hoek, een cv-check en een profielfotograaf. De Week van de Mobiliteit wordt afgesloten met een drietal symposia op de verschillende locaties in het land .

Waar en wanneer?

De Week van de Mobiliteit vindt plaats in de vier verschillende regio’s van het ACE netwerk:
Rijnmond/Drechtsteden, Arnhem/Achterhoek/Liemers, Midden- en West-Brabant en Metropoolregio Amsterdam.

Deelname aan de Week van de Mobiliteit is gratis voor werkgevers én medewerkers. Aanmelden voor de ‘banenuitwisseling’, de workshops, de arbeidsmarkt of het symposium kan via www.weekvandemobiliteit.nl.

Er zijn nog veel weer mogelijkheden om medewerkers in beweging te krijgen. Deze worden op een rij gezet in het artikel ‘Arbeidsmobiliteit: het complete overzicht van de mogelijkheden‘.

Reageer op dit artikel