nieuws

Subsidie voor loopbaanadvies 45-plusser

Instroom

Subsidie voor loopbaanadvies 45-plusser

Meer oudere werknemers moeten op een gezonde en productieve manier de eindstreep van hun werkzame leven halen. Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar en ouder zijn, kunnen zich daarom aanmelden voor een ‘ontwikkeladvies’.

Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. Samen met een loopbaancoach kan de werkende dan kijken welke stappen nodig zijn om gezond en werkend de pensioenleeftijd te halen. Dat is de bedoeling van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die er subsidie voor heeft geregeld.

Het ministerie vindt het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe, zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.

Het ontwikkeladvies is een van de maatregelen uit het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers. De gesprekken zijn beschikbaar voor zeven beroepsgroepen, zoals catering-, en verkoopmedewerker, secretarieel werk, ambulancepersoneel, schoonmakers en buitengewoon opsporingsambtenaren. Hier is 20 miljoen euro voor beschikbaar.

Reageer op dit artikel