nieuws

Overheid wint slag om de werknemer

Instroom

Overheid wint slag om de werknemer

In de lijst van geliefde werkgevers neemt de overheid een bijna onoverwinnelijke positie in. In de top 10 van 2017 staan maar liefst vier overheidswerkgevers.

Het Rijk is voor de tweede keer op rij verkozen tot de meest favoriete werkgever van Nederland in 2017. Daarmee is het Rijk goed op weg om op het rijtje te komen van werkgevers zoals Shell, Philips en Rabobank die drie of meer jaren op rij tot meest favoriete werkgever zijn verkozen. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 18.649 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking. De respondenten werden ondervraagd in 2017.

Snelle stijgers

De politie en Defensie zijn de sterkste stijgers in de top 10. Defensie stijgt met vier plaatsen van de elfde naar de zevende plaats. De politie stijgt nog sneller in de achting van werknemers: van de negende naar de vierde plaats. De Belastingdienst is de vierde overheidswerkgever in de top 10 en neemt de negende plaats in.

Op de tweede plaats staat Shell, gevolgd door Rabobank, de Politie en KLM. Grootste daler is Philips die van een vierde plek in 2016 wegzakt naar plaats 8. Verder valt op dat top-werkgevers Unilever en Google geen deel uitmaken van de top-10.

Gerichte arbeidsmarktcommunicatie

“Het Rijk toont opnieuw aan dat door gerichte arbeidsmarktcommunicatie, zij de ‘harten’ van hun doelgroep kunnen raken en dat dit resulteert in de hoogste top-of-mind positie. Dit twee jaar op rij doen, is heel erg knap. Bedrijven die standaard op hun sterke consumentennaam vertrouwen, zoals Heineken, Unilever en Coolblue ervaren steeds vaker dat het verleidingsspel op de arbeidsmarkt steeds meer om de inhoud gaat en steeds minder alleen om de verpakking,” aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group.

Alleen organisaties die de kunst van het verleiden onder de knie hebben en hun wervingsprocedure aanpakken, kunnen een toekomstbestendig recruitmentbeleid voeren.
Leer meer op het congres Future Proof Recruitment.

Reageer op dit artikel