nieuws

Jonge medewerker vaker ziek bij werken in meerdere teams

Instroom

Hoe gretig jonge werknemers ook zijn om zo veel mogelijk werkervaring op te doen, het is geen goed idee om hen gelijk aan meerdere projecten te laten werken. Wie zonder de nodige bagage mee moet werken in meerdere teams, loopt door rolambiguïteit een groter risico op stress en ziekteverzuim.

Jonge medewerker vaker ziek bij werken in meerdere teams

Dat blijkt uit promotieonderzoek van Joost van de Brake aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wie weinig ervaring heeft binnen een organisatie, moet aftasten wat zijn rol nou eigenlijk precies is. Deze zogenoemde rolambiguïteit kan al lastig genoeg zijn zonder dat je in meerdere teams een rol moet spelen, concludeert Van de Brake.

“Als je aan verschillende projecten tegelijk moet werken krijg je te maken met veel verschillende verwachtingen, met meerdere klanten, meerdere projectleiders en veel collega’s. Uit mijn onderzoek blijkt dat mensen met weinig werkervaring, jonge mensen dus, daar veel minder goed mee omgaan dan mensen met een bovengemiddelde werkervaring. Bij jongeren zorgt het voor stress en dat leidt tot ziekteverzuim“, aldus Van de Brake.

Traineeship

Hoewel bedrijven jonge werknemers graag via een traineeship of rotatiesysteem zo snel mogelijk zo veel mogelijk aspecten van de organisatie willen laten leren kennen, is het verstandig om daar een rem op te zetten, zegt Van de Brake. Hoe graag de jongeren zich zelf ook die verschillende rollen eigen willen maken. Bedrijven moeten de jongeren in bescherming nemen tegen hun eigen gretigheid.

Het beeld ziet er heel anders uit wanneer mensen wel de nodige ervaring hebben. Deze personen ervaren geen rolambiguïteit, maar meer positieve uitdaging wanneer hun aantal gelijktijdige teamlidmaatschappen relatief groot is. Dat verbetert hun prestaties op het werk.

Onboarding

Voor werknemers is het heel belangrijk dat ze duidelijkheid hebben over hun rol in een organisatie, zegt ook onboardingspecialist Talya N. Bauer in haar rapport Onboarding New Employees: Maximizing Succes. “Prestaties leiden onder onduidelijke verwachtingen. Een onderzoek onder werknemers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk toonden aan dat bedrijven jaarlijks ongeveer 37 miljard dollar verliezen doordat werknemers hun rol niet begrijpen.”

Lees ook: Onboarding: het leren kennen van het werk [Premium]

Afbrandrisico

Ook HR-adviseur Ardienne Verhoeven ziet dat het afbrandrisico van nieuwe medewerkers groot is. “Maar liefst 80 procent van de nieuwe medewerkers kijkt de kat uit de boom. Die mensen voelen zich nog niet 100 procent met je organisatie verbonden, ze werken onder voorbehoud. En als de functie in die eerste periode tegenvalt, gaat de productiviteit direct naar beneden. Bovendien is de kans groot dat iemand dan op zoek gaat naar een andere baan en dat de recruiter dus weer helemaal opnieuw kan beginnen.”

Reageer op dit artikel