video

Employer branding Google-style

Instroom

Employer branding Google-style

In deze video wordt uitgelegd hoe je een baan krijgt bij Google en komen ook de sollicitatie-ervaringen van twee medewerkers aan bod. Leuk en informatie tegelijkertijd en daarmee een voorbeeld van goede employer branding.

Google beantwoordt nu ook vragen per video. De leukste en meest gestelde vragen worden beantwoord in een video. Een van de meest gestelde vragen: Hoe krijg ik een baan bij Google? Het beantwoorden van deze vraag draait uit op een voorbeeld van goede employer branding.

Lees ook: Eerste hulp bij een beschadigd employer brand

Mythes over de sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bij Google is omgeven door mythes. Je zou door zeven sollicitatierondes moeten en vragen moeten beantwoorden als “Hoeveel golfballen passen er in een lift?” Wat blijkt? In het verleden was dat ook zo. Nu echter niet meer. Er wordt nu veel meer gekeken of je wel bij Google past.

Tip: Lees ook: Now, how en wow van employer branding

Employer branding

Google geeft met deze leuke video een kijkje achter de schermen. Zo vallen de ‘speelse’ kantoorinrichting, de informele kleding van de HR-directeur en de koffiezetkwaliteiten van Google-directeur Pim van der Feltz op. Het is daarmee een echte employer branding video geworden. Google laat zien dat het een leuke, informele sfeer heeft en tegelijkertijd welke eisen zij stelt aan medewerkers. Want kwaliteit van medewerkers staat nog steeds voorop, ondanks de veranderende sollicitatievragen.

Reageer op dit artikel