nieuws

Vrouwen ondervertegenwoordigd in de top

Organisatie & Strategie

Vrouwen ondervertegenwoordigd in de top

Vrouwen zijn wereldwijd sterk ondervertegenwoordigd in leidinggevende posities. Bovendien verdienen zij minder dan hun mannelijke collega's.

Van de top-500 bedrijven in de wereld worden er op dit moment dertien door een vrouw geleid. Ook waren er in 2009 globaal slechts veertien vrouwelijke staatshoofden en regeringsleiders. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties dat gisteren in New York is gepresenteerd.

Volgens het VN-rapport verdienen steeds meer vrouwen hun eigen geld, maar zij krijgen nog altijd maar 70 tot 90 procent van het salaris dat hun mannelijke collega's verdienen. De scholing van meisjes is in de periode 1999 – 2007 wel gegroeid van 79 naar 86 procent.

 

 

Reageer op dit artikel