nieuws

5 redenen om een HR-directeur te lozen

Organisatie & Strategie

5 redenen om een HR-directeur te lozen

HRM'ers spelen een steeds strategischer rol in organisaties. Maar wanneer zij de verkeerde beslissingen nemen, kan dat desastreuze gevolgen hebben. Karie Willyerd zet de belangrijkste redenen voor een bedrijf om de HR-directeur de laan uit te sturen op een rij.

 1 – De HR-directeur kan geen helder betoog geven over zijn of haar visie op het bedrijf en hoe HR kan bijdragen aan goede prestaties van werknemers binnen de organisatie.

2 – De HR-directeur heeft geen idee wie de belangrijkste klanten en concurrenten van de organisatie zijn. Als HR het business model niet kent, kan hij of zij de werknemers ook niet op één lijn met het bedrijf krijgen.

3 – Werknemers hebben een akelige bijnaam bedacht voor de Chief Human Resources Officer (CHRO). Als het HR-beleid ervoor zorgt dat meer dan de helft van de werknemers wil vertrekken, heeft de organisatie een probleem.

4 – De CHRO is bang voor verandering. Flexibiliteit is het toverwoord, en HR is een belangrijke speler om de strategische richting van het bedrijf te kunnen veranderen.

5  – De CHRO beschouwt e-mail als moderne technologie en heeft geen idee van de mogelijkheden om sociale media in te zetten voor het werven en binden van de volgende generatie medewerkers.

Lees het volledige artikel met tien signalen om afscheid te nemen van de HR-manager

Reageer op dit artikel