nieuws

Etende werknemer is bron van ziektekiemen

Organisatie & Strategie

Etende werknemer is bron van ziektekiemen

ICT'ers, juristen en accountants zijn de werknemers waar je het meest voor op moet passen. Uit Brits onderzoek blijkt dat hun bureaus meer dan die van anderen vol zitten met bacteriën. Maatschappelijk werkers hebben het vaakst beschimmelde etenswaren op hun bureau.

Meer dan de helft van de werknemers die meededen aan onderzoek door Viking, leverancier van kantoorbenodigdheden, zei niet te weten dat er bacteriën konden zitten in hun toetsenbord of telefoon. Tweederde van de werknemers gaf toe achter zijn bureau te eten en daarna niet schoon te maken.

Dokter Lisa Ackerly zegt tegen Men Media dat deze onhygiënische gewoontes vooral in kantoortuinen risico's met zich meebrengen, zeker in de tijd dat werkgevers zich weer zorgen beginnen te maken over de verzuimcijfers in een nieuw griepseizoen.

Reageer op dit artikel